Právě je 07.09.2010 23:35:27

Ftp klient 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček

Příspěvek Ftp klient
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak by se dal doinstalovat ftp klient do A200.Vím, že tam je nainstalovaný ftp server, ale zatím se mi nepodařilo přijít na to, jak bych mohl v síti streamovat přes ftp..Jelikož mám W7, tak se SMB jsou velké problémy ji nastavit tak, aby jela stabilně a hlavně fungovala.Na PC mám 4TB dat, a chtěl bych si je pouštět po síti v A200, jelikož je těch dat moc, měnit hdd se mi pokaždé nechce Měl jsem Egreat R2. kde nějaký koumes přes Linux dokázal doinstalovat ftp do systému, takže logicky předpokládám, že by to mělo nějak jít i na A200, ale netuším jak, jelikož Linux mi moc neříká.
Nebo pokud existuje jiná varianta, jak to pouštět po síti ze sdílených hdd v PC přímo v A200, tak ji taky uvítám
Předem díky za postřehy a rady.

10.03.2010 21:41:27
Acomp s.r.o.
Acomp s.r.o.

Příspěvek Re: Ftp klient
Co treba pres Myihome ?

10.03.2010 23:00:55
Nováček
Nováček

Dmx píše:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak by se dal doinstalovat ftp klient do A200.Vím, že tam je nainstalovaný ftp server, ale zatím se mi nepodařilo přijít na to, jak bych mohl v síti streamovat přes ftp..Jelikož mám W7, tak se SMB jsou velké problémy ji nastavit tak, aby jela stabilně a hlavně fungovala.Na PC mám 4TB dat, a chtěl bych si je pouštět po síti v A200, jelikož je těch dat moc, měnit hdd se mi pokaždé nechce Měl jsem Egreat R2. kde nějaký koumes přes Linux dokázal doinstalovat ftp do systému, takže logicky předpokládám, že by to mělo nějak jít i na A200, ale netuším jak, jelikož Linux mi moc neříká.
Nebo pokud existuje jiná varianta, jak to pouštět po síti ze sdílených hdd v PC přímo v A200, tak ji taky uvítám
Předem díky za postřehy a rady.

Nepotrebujes ziadneho ftp klienta, nainstaluj si na pocitac aplikaciu myiHome /streaming server od vyrobcu A200 / volne pristupna aplikacia. Ak mas PC a A200 na jednej sieti v menu A200 sa Ti objavi nainstalovany server na PC. Namapuj si ho a pripoj sa k nemu z A200 a mozes pustat vsetky veci /video, music, foto.

10.03.2010 23:17:32
Expert
Expert

nepotrebuje pradsa ziaden server instalovat .. zazdiela folder a pozera ..

11.03.2010 01:52:25
Věrný člen
Věrný člen

tak ako pise pytkin. To slovo "networked" v spojenie "networked media tank" znamena aj to, ze v jednej sieti (domacej) moze PCH pripojit nazdielane zlozky z inych zariadeni a pracuje s nimi ako so subormi na internom disku.

11.03.2010 08:16:59
Nováček
Nováček

Díky moc všem za rady!
@Pytkin, Rony: nejsem sice velký odborník, ale nějaké základy mám.Problém je , že ve W7 to takhle nefunguje.Ikdyž mám nasdílené celé disky na PC, povolený přístup pro everyone, upravené místní zásady dle návodů na různých fórech, tak prostě A200 ty sdílené disky nevidí, resp.vidí jen jeden(podotýkám, že nastavení všech 4 hdd je stejné), ale na něm pro změnu vidím veškerý obsah a jednotlivé soubory mimo složky, ale třeba soubor .mpg se nedá prostě spustit,kliknu na něj a nic.Se složkami je to stejné, tam se zase pro změnu nedostanu do obsahu, složka nejde otevřít i přesto, že ji vidím.Prostě SMB se chová nějak divně, ve Vistách mi to jelo normálně, prostě jsem nadílel celý disk a viděl ho vždy a z jakéhokoliv PC a streamoval bez problémů.

@Filip, dpaA200: včera jsem ho našel, je to to pravé, co potřebuju.Jediný problém: je nainstalovaný na PC, běží, přidal jsem věci, co chci sdílet, ale v A200 ho nevidím v nabídce.Tedy nikde v menu, jak píšeš se mi neobjeví.Je potřeba ještě něco nastavit, abych se k němu mohl připojit?
Konfigurace je 1XPC, 2Xnotebook vše W7, na všech Eset Smart Security, síť 1Gb přes ADSL modem do Netgear routeru dále switch před PC, switch před A200, noťasy připojeny přes Wifi, pro stahování přes kabel.
Ještě jednou díky moc za radu!

11.03.2010 12:14:22
Nováček
Nováček

Dmx píše:
Díky moc všem za rady!
.....
@Filip, dpaA200: včera jsem ho našel, je to to pravé, co potřebuju.Jediný problém: je nainstalovaný na PC, běží, přidal jsem věci, co chci sdílet, ale v A200 ho nevidím v nabídce.Tedy nikde v menu, jak píšeš se mi neobjeví.Je potřeba ještě něco nastavit, abych se k němu mohl připojit?
Konfigurace je 1XPC, 2Xnotebook vše W7, na všech Eset Smart Security, síť 1Gb přes ADSL modem do Netgear routeru dále switch před PC, switch před A200, noťasy připojeny přes Wifi, pro stahování přes kabel.
Ještě jednou díky moc za radu!

Mam podobnu domacu siet, IP adresy na vsetkych zariadeniach mam napevno urcene pre vsetky zariadenia / PC, TV, satelit, A-200 kablom cez router a NB pristupuje cez wifi .
Adresy zariadeni router /ASUS/192.168.1/ ostatne v poradi 2 az 6
- z osobneho pocitaca na ktorom mas tie filmy vidis adresar default zdielany share na A-200 ?
- s pouzitim programu DCC, pripadne RCC, ktory sa pouziva na pristup do satelitov by si sa mal dostat do A-200 / je to funkcne ?
- skontroluj skupina/workgroup v ktorej sa nachadzaju vsetky Tvoje zariadenia mali by mat rovnaky nazov /default na A-200 je workgroup / pristup na popcorn je default nmt / 1234
- predbezne by som vypol security, firewall

Ak to mas spravne pripojene po spusteni popcornu A-200 sa v sietach objavi media server myiHome, ktory mas spusteny na pocitaci . Subory z HDD sa daju potom spustat musia byt vsak pre popcorn zname.…. najlepsie odskusat mp3, iso subory,

11.03.2010 14:09:12
Uživatel
Uživatel

Ja mam tiez Win7 a vsetko slape na sambe, v sieti mam 2 x A-200 + PC, nainstalovany YAMJ a streamujem jedna radost.

11.03.2010 14:59:18
Nováček
Nováček

to Dmx: Můžeš sdílet síťový disk počítače pro PCH, stejně jako interní disk PCH pro tvoje PC. Obojí funguje. Trik pro Windows spočívá v přidělení práv nikoliv pro účet Everyone, ale pro účet Guest. Pak tvůj sdílený adresář uvidí i PCH.

11.03.2010 18:19:32
Nováček
Nováček

@jetpilot:
tak to ti moc gratuluju, je to pěkné, bohužel tvé konstatování mi moc nepomůže...mohls napsat jak to máš nastaveno...

@dpaA200:
díky moc za rady, už mi to JEDE!Nakonec byl problém ve firewallu, musel jsem ručně povolit komunikaci, což mě předtím nenapadlo...Jsem b...c...
Sambu jsem definitivně pohřbil, ta si prostě dělá, co chce, tohle mi stačí na přehrávání, na stahování z-do používám ftp server, tam mi to jede bez problémů.Jinak se tě ještě zeptám, vidím, že máš i satelit, jdou ti přehrávat .ts soubory, .mpv a .mpa soubory?Mně to nejede ani po síti ani z flash ani z ext. hdd.Ts vidí, ale nespustí, pokud mám na hdd složku po demuxu v ProjectX s .mpv a .mpa, tak je ani nezobrazí, složka je prázdná.Ještě jsem zjistil, že .iso jde spustit jen z hdd, po síti zase není ve složce ani vidět, složka se mi zobrazuje jako prázdná.
Máš stejnou zkušenost nebo mám zase smůlu já a budu tápat, kde je problém?Jo a ještě, při přehrávání po síti .mpg, kde je bitrate kolem 4,5-5Mbit se mi to kouše...Nahráno ze sat, demux, střih v TmpgEnc MpegEditoru.

@zeaza:
myslíš jako vytvořit účet Guest a pokud chci něco pouštět po síti v PCH z W7, tak být přihlášen v něm?V Adminovi totiž disk v PCH vidím, nefunguje mi to opačně z PCH nevidím disky ve W7.

11.03.2010 19:24:29
Nováček
Nováček

Účet Guest nevytváříš, je to systémový účet, už tam je, jenom ho musíš ve Win7 objevit :). Když mu pak dáš práva přístupu na sdílený disk, tak ho uvidí i PCH.

11.03.2010 19:39:42
Nováček
Nováček

....

@dpaA200:
díky moc za rady, už mi to JEDE!Nakonec byl problém ve firewallu, musel jsem ručně povolit komunikaci, což mě předtím nenapadlo...Jsem b...c...
Sambu jsem definitivně pohřbil, ta si prostě dělá, co chce, tohle mi stačí na přehrávání, na stahování z-do používám ftp server, tam mi to jede bez problémů.Jinak se tě ještě zeptám, vidím, že máš i satelit, jdou ti přehrávat .ts soubory, .mpv a .mpa soubory?Mně to nejede ani po síti ani z flash ani z ext. hdd.Ts vidí, ale nespustí, pokud mám na hdd složku po demuxu v ProjectX s .mpv a .mpa, tak je ani nezobrazí, složka je prázdná.Ještě jsem zjistil, že .iso jde spustit jen z hdd, po síti zase není ve složce ani vidět, složka se mi zobrazuje jako prázdná.
Máš stejnou zkušenost nebo mám zase smůlu já a budu tápat, kde je problém?Jo a ještě, při přehrávání po síti .mpg, kde je bitrate kolem 4,5-5Mbit se mi to kouše...Nahráno ze sat, demux, střih v TmpgEnc MpegEditoru.

To som rad, ze to uz ide. Co sa tyka satelitnych nahravok/ mam este stare z /Dreamboxu 7000, 500,600,800 HD, Vantage 7000, Octagon 918 HD, ktore sa na novom satelite nedaju prehravat a tak mi popcorn riesi situaciu. nahravky z HDBOXu 9200PVR na popcorne nejdu prehrat.
Vsetky nahravky starsie aj novsie tak podla potreby jednoducho natiahnem cez tsremux a ulozim z tvaru ts 188 bit na m2ts 192 bit nahravky....vid blizsie v programe tsremux/ pouzivam ver.0.0.21.2
Tieto upravene nahravky sa uz daju prehravat bez problemu v popcorne. Je to vsak dost neprakticke, casove to pri dobrom PC nie je vsak uz problem. HDD v A-200 mam ako uloziste pre pocitace, satelit a popcorn. Tak nie je problem spustit tsremux priamo z pocitaca na vzdialenom HDD, ktory je v A-200 a uklada sa mi to do ineho adresara ako je original. Original je mozne vymazat. Zatial vsak mam na HDD miesto a original ponechavam pre buducnost... Dufam, ze v blizkej buducnosti sa podari nieco spravit vyvojarom Popcornu a budu sa dat prehravat aj klasicke ts subory bez potreby tsremuxu., vsetky subory po tsremuxe musia mat za nazvom suboru aj oznacenie .ts / napr. nahravka.ts
Mam aj nejake mpg a avi subory, nie vsetky sa daju na popcorne prehravat. Neriesim to, lebo sa daju prehrat na satelite....

11.03.2010 19:57:02
Uživatel
Uživatel

No sorry, ja som nad tym nespekuloval, nastavil som vsetky konta aby mali plny pristup a hned to islo. Takze ti neviem vysvetlit ako to mas spravit, lebo mne to islo na prvy raz. Dufam, ze neberies moj post ako vysmech, lebo tak to urcite nie je.

12.03.2010 14:11:06